В годишния доклад на японското министерство на отбраната - Бялата

...
В годишния доклад на японското министерство на отбраната - Бялата
Коментари Харесай

Токио: Русия е най-сериозната заплаха за Европа

В годишния отчет на японското министерство на защитата - Бялата книга - Русия е наречена „ най-сериозната и с изключение на тованепосредствена опасност за Европа “. Документът беше показан през днешния ден на държавното управление на страната.

„ Външните действия на Русия, военните трендове и вследствие на това експанзията в Украйна подкопават основите на интернационалния ред и са най-сериозната и също така непосредствена опасност в посока Европа. В Индо-тихоокеанския район, в това число и в нашата страна, външната активност на Русия, нейните военни трендове и стратегическото взаимоотношение с Китай провокират мощна угриженост за сигурността “, се споделя в отчета.

Отбелязани са и дейностите на Русия в „ северните територии “, както Япония назовава островите Кунашир, Шикотан, Итуруп и Хабомай.

„ Военното съоръжение и дейностите в северните територии се ускоряват. Засилва се стратегическото взаимоотношение с Китай “, се показва в документа.

„ Бялата книга “ е годишен отчет на Министерството на защитата на Япония за световната обстановка във връзка с защитата на страната, както и за активността на Силите за самозащита през годината. „ Бялата книга “ за защитата на Япония е оповестена за първи път през 1970 година, а от 1976 година насам се разгласява годишно. Тя не е стратегически документ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР