В годишната си реч пред американския Конгрес президентът Джо Байдън

...
В годишната си реч пред американския Конгрес президентът Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън: Душата на нацията и демокрацията в САЩ са здрави

В годишната си тирада пред американския Конгрес президентът Джо Байдън разгласи, че „ душата на нацията ” и демокрацията в страната са „ здрави ”. В речта си „ За положението на съюза “ Байдън посочи достиженията на администрацията си и прикани за междупартийно съгласие по тематики като стопанска система, опазване на здравето и запазване на границата. 

Байдън посочи спада на безработицата, която доближи най-ниското си ниво от половин век насам, както и стабилизиране на инфлацията. „ Ние сме в най-хубавата позиция спрямо която и да е друга страна на Земята в този момент “, сподели той. 

Американският президент начерта проекта си за стопанската система като един от акцентите бе да заложи над развиване на междинната класа и “инвестиране в хора и места, които са забравени. ”

Байдън също насочи зов за приемане на полицейската промяна, поради случи на полицейско принуждение, на които не може да се обърне тил. 

Американският държавен глава приказва и за водещата роля на Съединените Щати при оказване на поддръжка на Украйна след съветската инвазия преди година и увери присъстващия на място дипломат на страната, че поддръжка от Америка за Украйна ще има толкоз, до колкото е належащо. 

Конкуренция, не спор с Китай

По отношение на Китай той сподели, че дал ясно да се разбере, че търси конкуренция, а не спор.

Речта в праймтайма целеше американците да се срещнат с съответните достижения и проекти на Белия Дом. След нея Байдън потегля на обиколки в страната, с цел да приказва по-подробно за това какво счита да направи. Това се случва на фона на допитване на Вашингтон Пост и Ей Би Си Нюз, съгласно което по-голямата част от американците не считат, че президентът е постигнал нещо доста откогато е президент.

В обичайния отговор на опозиционната партия губернаторът на щата Арканзас - републиканката Сара Сандърс, някогашен представител на Доналд Тръмп, съобщи, без да показа доказателства за това, че страната под офанзива от идваща от „ лявокултурна война “. Сандърс посочи свои ограничения, които тя е взела включително „ възбрана “ по отношение на учителите в щата ѝ за преподаване на предмети, свързани с междурасовите връзки, предмети които да вземем за пример повдигат въпроса за експлоатирането на породист принцип в Америка или които общо казано показват страната като такава с наболял расистки проблем било то преди или в този момент, оповестява БНР. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР