В годините полемиката за детска болница в крайна сметка девалвира

...
В годините полемиката за детска болница в крайна сметка девалвира
Коментари Харесай

Шефът на Педиатрията се надява да има Национална детска болница

В годините полемиката за детска болница в последна сметка девалвира до съвсем отрицателен пиар, когато се приказва за нея, само че в действителност нещата не се случват. С новия екип на Министерството на здравеопазването има разговор по тематиката за новата Национална детска болница. Това съобщи шефът на болничното заведение за детски заболявания проф. " Иван Митев " доктор Богомил Здравков пред bTV.

Той се надява нещата за Националната детска болница да тръгнaт в вярна посока и тя да се построи.

Това, което чисто на практика може да се предложи за децата до учебна възраст, когато не могат да селектират разликата във усета, е добре продуктите да се пробват първо от родителите, преди да им се даде, поучава доктор Здравков. На децата през летните сезони не е добре да се дават храни от инцидентни източници, като сергии и елементарно разваляеми храни - яйца, мляко и месо.

Относно динята с ацетон д-р Здравков разяснява, че при усвояване на ацетон в дребни количества организмът има способността да се оправи с него. Проблем са тежките отравяния с ацетон, които не са присъщи за детската възраст, предизвести експертът и добави, че са възможни болки в стомаха и зашеметяване, като в този случай би трябвало да се потърси лекарска помощ.

Д-р Здравков прикани да се изчака инспекцията на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) по случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР