В Годината на земната свиня, както върви времето по китайския

...
В Годината на земната свиня, както върви времето по китайския
Коментари Харесай

Къде са прасетата?

В Годината на земната свиня, както върви времето по китайския календар, стават мистериозни работи с прасетата в Дубай и у нас и всички ние би трябвало да се замислим за нашето бъдеще като хора и прасета. Днес, 15 май, сряда, се случи покруса с камион свине. Те пътували за кланицата, само че на Ришкия проход близо до село Прилеп камионът се обърнал в канавката, прасетата се разпилели, към 30 от тях избягали. Бегълците станаха обект на издирвателни дейности. В развиването на проблема един от любопитните моменти е, че по документи свинете потеглили в състав 210 екземпляра, а когато тръгнали да събират оживелите и избягалите, към този момент се търсели 200 бройки. 10 части са в апокалипса отпреди повредата.

***

Случаят е драматичен за част от прасетата, само че за друга част съставлява Exodus. Изход, избавление от робството и плануваната крах. 

Подобен акт на израстване и избавление от света на проведеното заличаване е разказан в новелата на Виктор Пелевин " Затворника и Шестопръстия " - историята на един бройлер, който първо е отблъснат от общността, тъй като има 6 пръста, по-късно се осъзнава като субект, осъзнава адското предопределение на своя тип, доста работи, осъзнава, развива се и съумява да избяга от птицефермата.

Това е ненапълно положително в случката - една част от прасетата са вдишали въздуха на свободата. Може би скоро ще станат жертва на диви зверове, ловци, горски безделници и кой знае кой още. Но ще подишат и кислорода на Свободата. 

***

Ако тия подивели свине тръгнат да емигрират през Силистра за Румъния, може би ще срещнат огради от вълча урина. Припомняме, че подчинените на бившия министър Порожанов (БАБХ, Българската организация за сигурност на храните), след като направиха един кози холокост в Странджа, трябваше да се борят и с миграцията на предположително заболели свине от Румъния. Тогава Порожанов потегли да строи ограда за свине, която май не беше доста сложна за прескачане, а по-късно се закупиха огромни количества вълча урина, с която нашествието на румънските свинковци беше спряно.

***

И най-сетне още веднъж желаеме да сложим на полемика най-сериозния свински въпрос в нашата страна: Къде е Шиши? 

Депутатът Делян Пеевски, наподобява, съществува единствено в творчеството на медиите от групата " Корпуленшън Таймс " - това са група от вестници, част от които не са на Пеевски, само че не им проличава. 

Депутатът Делян Пеевски, който също е за повторно претендент за евродепутат, отсъства напълно освен от Народното събрание, само че изобщо от обществения живот на страната. 

В Народното събрание той е участвал всичко на всичко 1 (един) ден - едвам се закълне. 

Сега в акцията му за евродепутат се включи със спонсорирани линкове и самият почетен ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който е толкоз почетен, че се обажда единствено за обръщението към актива на Нова година и по някакви доста, доста значими мотиви. Важният мотив в този момент е, че фантомният народен представител Пеевски е претендент за евродепутат и Доган насочва послания " да гласуваме за младостта ". 

***

Молим читателите - в случай че открият Пеевски или някое от прасетата из Ришкия проход, да ни се обадят. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР