В Германия в последните години се отчита ръст на производството

...
В Германия в последните години се отчита ръст на производството
Коментари Харесай

Германия увеличава производството на уиски

В Германия в последните години се регистрира растеж на производството на уиски, основано в дребни заводи, които употребяват локални артикули.

Едва ли ще повярвате, че мъжът, който отпива уиски на драго сърце е немец и то не просто познавач, а производител. А напитката е с лек карамелен привкус и мирис на микс от ядки, подправки и сушени плодове.

Създадена е в дребна фабрика, сгушена в североизточната провинция Бранденбург на час път от Берлин.
Бастиан Хойзер, производител на уиски: Винаги сме обичали ръжено уиски, тъй като работехме в питейни заведения и го използвахме в доста коктейли. И в този момент сме първата в Германия дестилационна, която създава единствено ръжено уиски.
В Германия се създават годишно едвам 6 милиона литра уиски годишно.

И да, Бастиан е наясно, че не може да конкурира нито бърбъна от Тенеси, нито шотландските сингълмалцови уискита.
Бастиан Хойзер, производител на уиски: Ние сме като муха на гърба на слон. Шотландците няма от какво да се тормозят.
Но е реалност, че сега в Германия има по- огромен брой дестилационни заводи за уиски, в сравнение с в Шотландия.

Михаела Хабел, президент на Асоциацията на немските производител на уиски: Фабриките за уиски в Германия сега създават прекомерно малко, с цел да могат да стъпят на международния пазар. Но сега производството им нараства неимоверно и по какъв начин ще ни посрещне международния пазар ще забележим през идващите две - три години.
И въпреки всичко, износът на шотландско уиски за 2017 е бил за над 5 милиарда евро, до момента в който в Германия цялата продукция е на стойност 11 милиона евро, по данни на държавното управление.

Михаела Хабел, президент на Асоциацията на немските производител на уиски: В момента продаваме основно на локалния пазар, само че за в бъдеще - фантазиите ни нямат граници.
Но немските производители имат два основни фактора на своя страна - Доналд Тръмп и Брекзит. Ако поради политиката на налагане на мита на американския президент и поради напускането на Евросъюза от британците, цените на бърбъна и скоча скочат внезапно, тогава може би скромните немски заводи ще получат своя късмет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР