В Германия предложиха започването на самостоятелна политика без оглед на

...
В Германия предложиха започването на самостоятелна политика без оглед на
Коментари Харесай

В Германия се надигат гласове за самостоятелна политика без оглед на Вашингтон

В Германия предложиха започването на независима политика без оглед на Вашингтон.

Европа би трябвало все по-уверено да отстоява своите лични ползи вместо да се нагажда по линията водена от Съединените Щати.

Такава е главната теза в предварителния вид на речта на немският външен министър Зигмунд Габриел, която е готова за Берлинския конгрес по външна политика - написа вестник Süddeutsche Zeitung.

По думите на Габриел, по време на ръководството на Тръмп Съединени американски щати «слабо» извършват ролята си на международно значима политическа мощ. «Не можем да си позволим да сме в режим на непрекъснато очакване на решенията, които идват от Съединени американски щати и да реагираме на тях. Длъжни сме сами да оформяме своята позиция и когато това е належащо да споделяме на нашите сътрудници, къде се намира границата нашата солидарност», - написа в текста. «Безусловният метод по който одобряваме и резервираме ролята на Съединени американски щати, макар протичащите се различия, стартира да се руши», - се отбелязва в изказването на министъра.

Освен това, Габриел упорства, че и Съединени американски щати към този момент стартира по друг метод да възприема Германия, а по-точно, като «един от многото партньори»: «Това също по този начин значи, че нас неизбежно ни възприемат, като конкуренти».

Освен това Габриел приканва отсега нататък Германия все по- решително да показва своите лични ползи. «Трябва да обозначим позициите си и когато това е належащо да обрисуваме разграничителни линии, оттатък рамките на които нашите сътрудници не трябва да минават, - показва се в текста. Като образец за такива «разграничителни линии» се загатват глобите против Русия, които бяха признати това лято от Конгреса на Съединени американски щати. Те нанасят директни вреди на европейските и в частност немските енергийни ползи. Като още един сходен образец бе посочена опасността от спиране на нуклеарната договорка с Иран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР