В Германия партиите с най-силен резултат на изборите започват официални

...
В Германия партиите с най-силен резултат на изборите започват официални
Коментари Харесай

Кой ще наследи Меркел? Официалните преговори между партиите в Германия започват

В Германия партиите с най-силен резултат на изборите стартират публични договаряния за коалиция сред социалдемократи, зелени и либерали.

Срещата им е планувана за четвъртък. В същото време за провалени към този момент се считат опитите на християндемократите да сформират държавно управление, макар че са втора партия в Бундестага.

Паралелно тези дни се водеха предварителни диалози сред спечелилата изборите ГСДП, третата и четвърта по резултат партии на зелените и либералите, както и договаряния сред консерваторите от ХДС със зелените и либералите.

В последна сметка през днешния ден стана ясно, че Зелената партия е скептична към вероятно взаимно ръководство с християндемократите и по тази причина пристъпва към сондажи за коалиция със социалдемократите.

Според водачът на баварския ХСС Маркус Зьодер, който е съдружен сътрудник на ХДС, това на процедура значи, че държавно управление с консерватори няма да има.

Зелената партия и демократичната Свободно-демократическа партия показаха, че имат задоволително пресечни точки с партията на Олаф Шолц, с цел да бъдат сполучливи договарянията.

Аналена Бербок от Зелената партия също по този начин съобщи, че договарянията не трябва да се проточват прекомерно дълго, тъй като Германия не може да си го разреши в сегашната обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР