В Германия от днес влизат в сила нови ограничения заради

...
В Германия от днес влизат в сила нови ограничения заради
Коментари Харесай

Кога ще заживеем нормално, прогнозата на водещия германски вирусолог

 В Германия от през днешния ден влизат в действие нови ограничавания поради ковид. А макар тях водещият немски вирусолог Кристиан Дростен не чака бързо нормализиране на обстановката.

" Едно е несъмнено, до Великден пандемията няма да е отшумяла ", съобщи той пред немското издание " Нойе Оснабрюкер Цайтунг ", представено от DW.

" Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, само че единствено в случай че в този момент успеем да овладеем разпространяването на ковид ". 

За задачата Дростен предлага всеки да се държи по този начин, като че ли е инфектиран. И противоположното - да се отнасяме към другите по този начин, като че ли те са инфектирани. 

" Само по този начин може да се пресече пътят на болестта. Предстоят месеци на съществени ограничавания ", добавя още той.

Според преценката на Дростен, от изключително значение в битката против ковид е засиленото потребление на бързи проби за COVID-19. 

" Така можем да установим освен дали даден човек се е заразил с ковид, само че и дали и до каква степен е инфектиран за останалите ", съобщи вирусологът.

" Предстоят тежки времена, предизвести и немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничавания ", означи Шпан пред немската социална телевизия ZDF. 

" Германия се намира в невиждана обстановка, предстоят месеци на съществени ограничавания, предизвести още той.

Какви ограничавания важат от през днешния ден

От през вчерашния ден в Германия влязоха в действие новите ограничения против ковид. Врати затварят всички заведения за хранене, питейни заведения, клубове и нощни заведения. Същото важи за театрите, оперите, концертните зали и кината. 

Германците имат право да се срещат на открито единствено с още едно домакинство, а пътуванията за туризъм са неразрешени. 

За сметка на това учебните заведения и детските градини остават отворени. Търговските обекти също ще продължат да работят, въпреки и с по-строги ограничавания. Предвидено е тези ограничения да важат най-малко до края на месец ноември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР