В Германия министърът на здравеопазването призова за по-строги мерки заради

...
В Германия министърът на здравеопазването призова за по-строги мерки заради
Коментари Харесай

Повишава се броят на новозаразените в Европа, някои държави затягат мерките

В Германия министърът на опазването на здравето прикани за по-строги ограничения поради новия растеж на случаите на COVID-19. Според Йенс Шпан страната претърпява огромна пандемия измежду неимунизираните. В някои провинции леглата за интензивно лекуване още веднъж са на привършване. 

" Или ще се ваксинирате, което е методът, по който предпазвате себе си, само че и всички останали към вас, или тези, които не са имунизирани, само че биха могли да бъдат, би трябвало още веднъж да понижат контактите си ", споделя Макс Хаймерл, регионален шеф на Мюлдорф на Ин. 

През последното денонощие в страната са регистрирани над 20 хиляди случая, а 194 души са умряли.

Нидерландия вкарва още веднъж ограничаващи ограничения против COVID-19. Сред тях е и носенето на защитни маски. 

" Повтарям още веднъж, нашето лично държание е от решаващо значение, доста огромна част от политиката ни за ковид зависи от това ", съобщи Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия.

От 6 ноември потреблението на корона пропуск, удостоверяващ имунизация или неотдавнашен негативен тест, ще бъде разширено и ще важи на публични места, в това число музеи, зали за фитнес и външни тераси. В края на септември множеството ограничения за обществена отдалеченост бяха анулирани, само че към този момент месец броят на новозаразените в Нидерландия пораства. Миналата седмица беше достигнато най-високо ниво от месец юли насам.

Около 84 % от пълнолетното население на Нидерландия към този момент е имунизирано. Съединените щати позволиха използването на имунизацията против COVID-19 на Pfizer за деца на възраст сред 5 и 11 години. Съветниците на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите единомислещо поддържаха имунизацията в тази възрастова група с претекста, че изгодите доста надвишават рисковете. Те предложиха към 28 милиона деца да получат имунизацията, само че в по-малка доза по отношение на възрастните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР