В Германия има 1 450 000 етнически турци с право

...
В Германия има 1 450 000 етнически турци с право
Коментари Харесай

И Турция участва в евровота – чрез партия в Германия

В Германия има 1 450 000 етнически турци с право на глас, а тяхната Партия на обновлението и справедливостта /BIG/ се включи в изборите за Европейския парламент с 10 свои претенденти. Те се заричат, че в случай че най-малко трима отидат в Брюксел, ще отстояват ползите на Турция и ще се борят против възходящите анти-турски настройки и ислямофобията, написа Анадолската организация.

„ Тези избори са значими изключително за живеещите в Германия турци, за пръв път техните гласове ще са решаващи. Тъй като няма предел, със 150 000 гласа ще може да бъде излъчен един народен представител, което е изцяло допустимо в тази страна, където гласоподават 30 милиона души. Ако най-малко малко над 10% от близо 1, 5 милиона турци отидат до урните, партията на имигрантите ще има собствен представител в Брюксел или Страсбург. Целта ни е да изпратим минимум трима от претендентите “, споделя водачът на BIG Халук Йълдъз.

Той разчита на висока изборна интензивност от страна на турските гастарбайтери и пълнолетните им деца, открили се трайно в Германия и счита, че в случай че листата събере 400 000 гласа, Турция ще има своите трима европейски депутати. Според него това е от изключителна значимост, защото националистическите партии в Холандия, Австрия и Германия набират все по-голяма мощ и въздействие. Йълдъз предвижда, че националистите ще бъдат третата огромна коалиция в Европейския парламент, а те са враждебни към Турция и проповядват ислямофобията при всяка опция.

„ Поради това е доста значимо в Народното събрание да има турци – те ще им демонстрират „ червен картон “ и ще отбиват офанзивите им против мюсюлманите. А турците ще бъдат показани там за пръв път. Така Турция, която от 1963 година се бори за участие в европейската общественост, ще влезе в Европейски Съюз през Германия. В Европейския парламент ние ще пазиме правата на Турция “, акцентира водачът на турската партия.

Йълдъз се жалва, че акцията на партията му остава невидима за немските медии, а пропагандните клипове, които се разгласяват в обществените мрежи, биват блокирани без причина, а това пречи посланията на претендентите да стигнат до турската общественост в страната. „ Благодарен съм на печата в Турция, само че нашите хора не четат вестници. Но в случай че в този момент за един наш народен представител са нужни 150 000 гласа, при последващи избори ще ни трябват 1,5 милиона, по тази причина този избор е извънредно значим “, споделя политикът, емигрирал от Турция.

Той показва, че други 4 партии в Германия са присъединили в листите си етнически турци. „ Но тези хора не излизат от идеологията на партиите си, които внушават ненавист към чужденците, ислямофобия и неприязън към Турция. А немските турци видяха същинското им лице след 2016 година, когато бе призната резолюцията за арменския геноцид, когато се разгоря омразата към Турция и се усили враждебността към бурките и забрадките “, разяснява Йълдъз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР