В Германия бе договорено да започнат преговори за голяма коалиция.

...
В Германия бе договорено да започнат преговори за голяма коалиция.
Коментари Харесай

Пробив в разговорите за съставяне на коалиция в Германия

В Германия бе контрактувано да стартират договаряния за огромна коалиция. Канцлерът Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила, водачът на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер и ръководителят на социалдемократите Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила преговаряха рекорден брой часове, с цел да реализиран компромис.

24 часа продължиха договарянията в последния ден на сондажите за огромна коалиция в Берлин. Това е безспорен връх даже за канцлера Ангела Меркел, която е известна с издръжливостта си по време на спешни обстановки и към този момент има зад тила си 17-часови съвещания в Брюксел по време на еврокризата.

В последна сметка към 9 сутринта от кръговете на договарящите в централата на социалдемократическата партия в Берлин изтече информацията, че е реализиран пробив.

Консерваторите и социалдемократите са се разбрали по най-спорните тематики. Те са съгласни на ограничение на бежанския приток в Германия, като в бъдеще той ще се ограничи на до 1000 души на месец. По отношение на данъчната политика социалдемократите не съумяха да пробият с настояването си да се усилят налозите на най-богатите. Има съглашения за пенсионната промяна и енергетиката.

С края на сондажите драмата със съставянето на държавно управление надалеч не завършва. Резултатът от тях занапред би трябвало да бъде гласуван на ексклузивен конгрес на социалдемократите на 21 януари. Ако делегатите гласоподават за започване на истински договаряния, те също би трябвало да бъдат приключени сполучливо, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР