В Гърция утре е началото на новата учебна година със

...
В Гърция утре е началото на новата учебна година със
Коментари Харесай

Учебната година в Гърция започва със засилени санитарни мерки

В Гърция на следващия ден е началото на новата образователна година със строги санитарни ограничения. Въпреки митингите на родители маските са наложителни. Неизвинени отсъствия ще получават възпитаници, които откажат да си сложат маска, оповестява БНР.

Всички възпитаници са задължени да носят маски както в клас,така и по време на междучасията, оповестяват от министерството на образованието. Маските са безвъзмездни. Ученик без маска няма да бъде допускан в клас, като ще получава неизвинени отсъствия. Въпреки митингите на доста родители, държавното управление е изрично, че "компромис със здравето на децата няма да се позволява ".

Министърът на образованието Ники Карамео в изказване преди началото на образователната година съобщи, че всички би трябвало да са реалисти. При вписване на случаи на инфектирани възпитаници с ковид ще се слагат под карантина класове и даже цели учебни заведения.

Задължителното тестване на преподавателите към този момент сподели някои случеи на носители на вируса, като учебните заведения се дезинфекцират.

Днес специфичен екип от лекари беше изпратен в град Ламия, където има инфектирани възпитаници след рожден ден, на който са участвали 60 деца.

По новата стратегия междучасията ще са в друго време, с цел да не се събират доста деца без да съблюдават отдалеченост.

В предучилищна възръст маските са целесъобразни за децата, само че наложителни за преподаватели и родители,които изпращат децата до учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР