В Гърция учебната година започва присъствено на 14-ти септември със

...
В Гърция учебната година започва присъствено на 14-ти септември със
Коментари Харесай

Учебната година в Гърция започва със задължителни маски за учениците

В Гърция образователната година стартира присъствено на 14-ти септември със наложителни маски за всички възпитаници. Увеличават извънкласните занимания в учебно заведение, с цел да освободят от обвързване възрастни родственици да се грижат децата.

На 14-ти септември е началото на образователната година, заяви министърът на просветата Ники Карамеос, представен от БНР.

Децата ще посещават учебно заведение, като занятията ще са в паралелки не повече от 17 ученика. Задължително е носенето на защитни маски още от първи клас.

Междучасията ще са по друго време, с цел да не се събират доста деца. Учителите ще съблюдават спазването на отдалеченост и ограниченията.

Финансират се с над 100 милиона евро стратегиите за извънкласно образование, с цел да се освободят от обвързване родственици да се грижат след обяд за децата.

Под цялостна възбрана са всички екскурзии и развлекателни събития, както и спортни надпревари за учениците.

Екипи на министерството на опазването на здравето ще вземат проби от възпитаници в региони с висок % инфектирани с вируса. В случай на позитивна проба на възпитаник под карантина се слага единствено паралелката, а не цялото учебно заведение, като образованието продължава отдалечено.

Назначават над 4500 учители за потребностите на новата стратегия.

Говорителят на държавното управление Пецас прикани родителите да се завърнат неотложно от отмора и при опция да се самоизолират най-малко за седмица, с цел да не станат разпространители на вируса.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР