В Габрово никога не е имало ромски гета, няма и

...
В Габрово никога не е имало ромски гета, няма и
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Няма подадено уведомление за планиран протест днес

В Габрово в никакъв случай не е имало ромски гета, няма и да има. Няма и сегрегирано учебно заведение. Това сподели в предаването „ Лице в лице ” кметът на града Таня Христова.
По думите й все още в общината няма подадено съобщение за плануван митинг. „ Предполагаме, че даже и да има подобен, той ще бъде мирен”, добави тя.

Христова е на мнение, че в случай че протичащото се в Габрово не бъде употребявано за политически цели, обстановката ще се успокои.

Кметът осведоми, че през днешния ден се е провела изключителна сесия на Общинския съвет. На нея всички общински съветници са били единни и безапелационни, че внушенията, че в Габрово проведено се заселват роми са погрешни.

На въпрос дали има хора, които предизборно основават напрежение, тя разяснява, че не е изключено, само че не би трябвало да се отхвърля обстоятелството, че има обективен яд, който е натрупван във времето и който е обвързван с това, че някой има право да не съблюдава закона.

„ Вероятността да има от всичко по малко в този случай е реалност. Най-важното е обстановката да бъде овладяна”, добави кметът на Габрово.

Във връзка с подадената оставка на шефа на полицията в града по искане на премиера Бойко Борисов, Христова съобщи, че всички имат виновност за обстановката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР