В европейския регион на Световната здравна организация (СЗО) през изминалата

...
В европейския регион на Световната здравна организация (СЗО) през изминалата
Коментари Харесай

Седмичните случаи на заразени с Covid в Европа спаднаха след седмици нарастване

В европейския район на Световната здравна организация (СЗО) през миналата седмица е имало лек спад на новозаразените и умрелите от Covid-19 след седмици на нарастване и на двата индикатора, съобщи Асошиейтед прес.

Здравната организация на Организация на обединените нации означи също, че по данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите към понеделник всички 212 доказани случая на инфектирани с разновидността Омикрон, разпознати до момента в 18 страни от Европейски Съюз, са били асимптоматични или леки. СЗО предизвести, че познанията за разновидността Омикрон ще " не престават да еволюират " със събирането на повече данни за следствията от него.

В седмичния си отчет за епидемията СЗО сподели, че седмичният брой на новите случаи в формирания от 53 страни европейски район е понижен с 2 % до повече от 2,6 милиона новозаразени през последната седмица. Германия и Англия са съобщили за най-вече случаи. Съобщава се и за 29 000 души с ковид, умряли през този интервал, което е спад с 3 % спрямо миналата седмица.

Според СЗО броят на случаите на международно равнище се е нормализирал през последната седмица. Съобщава се за над 4 милиона нови случая, макар че седмичният брой на умрелите се е повишил с 10 % до 52 500 души. Съединени американски щати са съобщили за максимален брой седмични случаи на новозаразени - над 752 000 - което е скок от 30 % спрямо предходната седмица.

Случаите са се нараснали в Африка, която до момента съобщаваше за минимум новозаразени от шестте района на СЗО. Там се оповестява за нарастване със 79 % или общо 6,3 милиона случая от началото на пандемията. Въпреки това тази седмица се оповестява за 498 умряли в Африка, което е спад от 13 % по отношение на предходната седмица.

СЗО оповестява за общо над 153 000 смъртни случая в африканския район от началото на пандемията по отношение на над 1,5 милиона в Европа и 2,3 милиона в района на Америките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР