В европейска квалификация по футзал в Тел Авив вчера националният

...
В европейска квалификация по футзал в Тел Авив вчера националният
Коментари Харесай

България ще играе на Евро 2018 по футзал за спортисти с увреден слух

В европейска подготовка по футзал в Тел Авив през вчерашния ден националният ни тим за спортисти с повреден слух завоюва борбата за първото място и към този момент е сигурен участник на Евро 2018 в Тампере (Финландия).
Нашите играчи реализираха два забележителни триумфа над Холандия с 6:1 и Шотландия с 9:0, като потвърдиха, че на идния огромен конгрес след половин година няма да бъдат новобранци и ще се борят за орден от континенталния шампионат за глухи.

“Това, което направиха момчетата е същински героизъм. Радостта ни е голяма, тъй като дойдохме, с цел да спечелим квота за Европейското състезание, а станахме спечелили в групата. Невероятният труд и воля, които поставиха състезателите, даде резултат и към този момент сме част от елита на футзала при спортистите с повреден слух. В залата пристигнаха доста наши сънародници, отпред с посланика ни в Република Израел господин Димитър Михайлов и консула господин Ивелин Стефанов. Благодаря им за оказаната поддръжка и отношение”, сподели по телефона Николай Бозев - изпълнителен шеф на спортната федерация на глухите в България.

Треньори на отбора ни са Христо Петков и Пламен Петков, които са играещи наставници, а от една година водят подготвителните занимания и подготовката на националите.

Цялата ни група се прибира от Израел през Истанбул довечера, като в идващите дни се чака да бъде дадена и конференция с детайлности за огромния триумф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР