В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни е да

...
В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни е да
Коментари Харесай

Румен Радев: Мисията на професионалните военни е да съхраняват мира с цената на живота си

В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни е да съхраняват мира с цената на живота си и да не позволяват войната да се разраства. Това съобщи президентът пред публицисти откакто организира демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили. Българският президент и висш главнокомандващ на Въоръжените сили посети Логистичния център за въоръжение и изследване край Мадрид и Оперативния център на Южното командване на НАТО.

Румен Радев акцентира, че военните отдават своя професионализъм в работа на мира и сигурността, с трезвата преценка за опустошителния капацитет на войната, която, по думите му, политици и демагози постоянно не имат или подценяват в името на партийни и користни цели. " Много от тези политици в никакъв случай не са рискували живота си, само че с ненаситност излагат на риск живота на другите ", означи президентът.

Президентът изрази признателността си на испанските летци и техници, които дружно със своите български събратя, са подсигурили сигурността на небето на България.

Държаният глава отличи с почетен знак на президента 14-о авиокрило от състава на испанските Военновъздушни сили за приноса им в увеличаване на защитата на въздушното пространство на Република България и източния фланг на НАТО и за отличното им взаимоотношение с българските Военновъздушни сили.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР