В Естония предсрочно беше освободен 61-годишният Олег Пятницки. Той е

...
В Естония предсрочно беше освободен 61-годишният Олег Пятницки. Той е
Коментари Харесай

Пуснаха убиец и изнасилвач след почти 40 години в затвора

В Естония предварително беше освободен 61-годишният Олег Пятницки. Той е в пандиза още от времето на Съветския съюз и прекара зад решетките 38 години, заяви BBC. Пятницки е освободен за положително държание, само че му е избран седемгодишен изпитателен период.
Според Регионалния съд в Тарту от последната присъда на Пятницки, която беше оповестена преди съвсем 20 години, той почнал да се трансформира, работи интензивно, научил естонски език, разкаял се за закононарушенията си и към този момент не съставлява заплаха за обществото.
Съд от по-долна инстанция отхвърли на 15 февруари предварително освобождение на Пятницки. В същото време се предлага да бъде изместен в затвор с по-лек режим като промеждутъчен стадий преди предварителното освобождение. Окръжният съд в Тарту счете, че отводът е неточност, защото има доста позитивни характерности на наказания. По-рано през 2019 година президентът на Естония Керсти Калюлайд отхвърли да го помилва.
Пятницки е в пандиза от 12 май 1983 година Първо, Върховният съд на Естонската ССР го осъжда на 4 години затвор за обир. Две години по-късно той е приет за отговорен в ликвидиране, кражба, обезчестяване, " угаждане на половото предпочитание по изкуствен метод "  и безчинство, осъществено към този момент в пандиза - той получава 15 години затвор.
През 1992 година Пятницки убива различен пандизчия. Първо Върховният съд го осъжда на гибел, само че по-късно, през 1993 година, с решение на президента, той е наказан на пожизнен затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР