В ерата на технологиите се случва така, че животът на

...
В ерата на технологиите се случва така, че животът на
Коментари Харесай

2 признака, че се нуждаем от дигитален детокс

В ерата на технологиите се случва по този начин, че животът на доста огромна част от хората се върти към разнообразни технологии и платформи. Така да вземем за пример, тези, при които работата им е обвързвана с компютър, правят доста действия по едно и също време – постоянно посещават обществените мрежи, слушат музика, работят и т. н.

Процесът, обвързван с „ поглъщането “ на информацията до обработването ѝ и използване на съответното познание и умеене на процедура, изисква дисциплинираност и тишина, а не похищение на вниманието.

Така от време на време може да се стигне до нужда от „ цифров детокс “. Кои са признаците, които подсказват за това?

Никога не дочитаме дадена публикация от начало до край

Извършването на няколко действия по едно и също време нормално се свързва с онлайн привички, които несъмнено влияние върху когнитивната функционалност. В данните на изследване, извършено през 2009 година, се показва, че способността да се отсява информацията може да се повлияе отрицателно от несъразмерното „ ментално жонглиране “.

Експерти допълват още, че едновременното осъществяване на разнообразни действия може да потисне и способността да се свързваме с близките.

Зрението се замъглява, след гледане в екрана

Това може да се случи след няколко часа, прекарани пред монитора и екрана на телефона и не е добър знак. Макар сходни действия да са значима част от живота и работата на доста хора, има риск за здравето на очите.

Основният проблем е, че смарт телефоните и други сходни цифрови устройства, които не са предопределени за четене, изискват напъване на очите, с цел да се задържи фокуса.

В случай на признаци като зачервяване, сърбеж или сухота в очите, замъглено зрение, отмалялост, болежка в гърба, във врата или главоболие, това са сигурни знаци, че има потребност да се намерения за понижаване на използването на устройството.

Инфо: Puls.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР