В епидимиологията нещата не могат и не трябва да се

...
В епидимиологията нещата не могат и не трябва да се
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Ако бяхме стигнали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки

В епидимиологията нещата не могат и не би трябвало да се считат на дневна база. На 4-месечен интервал процентът на умрелите с ваксина против ковид е 0,77%. Това е 1 на 160 души. Такова мнение изрази основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в студиото на „ Здравей,България” по.

„ Надявам се да нямаме по 10 хиляди позитивни проби на ден. Математиците постоянно са познавали и доста ни оказват помощ, само че се надявам това да не се случи”, сподели той. Специалистът добави, че през днешния ден ще излезе проучване на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, което демонстрира, че в страните с под 70% имунизационно покритие рискът е висок.

„ Единствено България и Румъния към този момент са с под 50% имунизирани. Ние сме на 19% и в случай че останем по този начин, има огромни рискове”, сподели Кунчев.

„ Ако бяхме стигнали 70% имунизирани, нямаше да има ограничения. Тези проценти от дълго време са минало за редица европейски страни, а на нас ни се костват мираж. Ако нямаше никакви ограничения, цифрите щяха да са доста по-големи. Не е задоволително хората да си умират вкъщи”, добави Кунчев.

„ Пазарът на подправени документи е пазар с човешкото здраве. Такава процедура има. Много е мъчно да се потвърди, че един документ е подправен. 1 от 1000 души не реагира на антигенно раздразнение. Всеки един случай на подправен документ ще се оправдае в съда точно с това нещо”, изясни Кунчев.

Главният държавен контрольор заяви, че тече инспекция на доктор, който прави доста имунизации на хора от разнообразни краища на страната. Подозренията били за издаването на подправени имунизационни документи.

„ РЗИ споделят, че в листата му има хора от Благоевград, Несебър и Елхово”, добави Кунчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР