В ежедневната сводка на британското военно разузнаване се говори за

...
В ежедневната сводка на британското военно разузнаване се говори за
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руският Черноморски флот не е защитен и в Новоросийск

В ежедневната сводка на английското военно разузнаване се приказва за офанзива от 18 ноември на нефтения терминал в пристанището на Новоросийск , покрай който е основана забележителна част от съветския Черноморски флот, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Според британците точно там, в Новоросийск, съветското командване е трансферирало подводниците от Крим , откакто през октомври . Новият удар, в този момент против пристанището на Новоросийск, показва, че съветският флот към този момент не е в сигурност и там. Още повече, че след през октомври снабдяването на съветската формация в Крим се прави главно по море, от Новоросийск.

Подробностите към случая от 18 ноември не са изцяло ясни, само че всяка проява на способността на украинската войска да нанася удари по Новоросийск ще усложни съществено живота на командването на съветския флот, който към този момент загуби позициите си в Черно море, обобщава Британското военно разузнаване.
 Украинските лодки-дронове унижиха Москва и съветския флот и трансформират бъдещите морски войни
Украинските лодки-дронове унижиха Москва и съветския флот и трансформират бъдещите морски войни

Исторически, стратегически, само че към момента не доста разрушителни

Припомняме, че дребни лодки с форма на каяк, снабдени с камери, устройства за следене и мотори за джетове, бяха употребявани за офанзива против Черноморския флот на Русия в анексираното кримско пристанище Севастопол на 29 октомври.

Преди повече от месец съветски източници разгласиха фотоси на безпилотната лодка " камикадзе ", чудноват транспортен съд, оцветен във военно сиво и екипиран с бяло приспособление и нещо, което изглеждаше като общоприет мотор за джет

Russian sources reported that this afternoon, an object resembling an unmanned surface vehicle of some kind washed up on the shore of Sevastopol.

Seen in the distance on the third photo is a Russian Ropucha-class landing ship (Project 775) of the Black Sea Fleet.
— Status-6 (@Archer83Able)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР