В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник обичайна гледка

...
В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник обичайна гледка
Коментари Харесай

РЗИ с препоръки към хората в наводнените села, за да не се стигне до епидемия

В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник нормална панорама пред всяка къща са купчини с унищожени мебели и движимости.

РЗИ-Пловдив разпореди на кметовете на общините скупчването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под непоколебим надзор, с цел да не се допусне те да станат източници на зараза.

Кметът на община Марица Димитър Иванов съобщи пред Българска национална телевизия, че до края на деня боклуците да бъдат извозени до хранилище, а незабавно по-късно във всяка къща да влезе компания, която да направи стерилизация. Всички наставления от РЗИ се съблюдават, сподели той.

Началникът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева предложи на хората да употребяват персонални защитни средства при разчистване на дворовете. При пострадване да почистват незабавно раната, а хора с гадене и температура незабавно да се извърнат към персоналния доктор, с цел да не се стигне до зараза.



Д-р Сийка Димчева съобщи още, че водата не би трябвало да се употребява за пиянство. Вчера още веднъж е осъществено пробонабиране, само че ще се разреши използването на вода за пиянство, откакто има трайни лабораторни резултати, че е годна.

Кметът Иванов сподели, че вредите от наводнението в Трилистник към този момент са разказани, само че към момента няма оценка. Заяви, че в случай че някой в експедитивност и суматоха е не запомнил нещо да опише, да не се тормози - ще бъде разказано.

На едно семейство къщата е разрушена и те имат потребност да бъдат подслонени във фургони. Има доста срутени селскостопанки постройки.

Хората ще имат потребност от мебели и домакинска техника. В селото ще има потребност от възобновяване на улици.

Вижте повече във видеото

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР