В едно от интервютата си преди да замине за експедицията

...
В едно от интервютата си преди да замине за експедицията
Коментари Харесай

Точно Преди Да Потегли За Фаталната Експедиция Боян Петров Е Направил Разтърсващо Признание! Вижте Видео, Страхувал Се Е От

В едно от интервютата си преди да замине за експедицията алпинистът признава пред камерата на Нова, че границата сред живота и гибелта е доста тънка в планината, само че той желае да живее.

„ Горе на самия връх искаш просто да оцелееш, да се махнеш от там.

Това е физическото място, на което като стъпиш има единствено небе над тебе ”, сподели Боян в изявление от 25 февруари.

„ Аз се опасявам от гибелта. Искам да описвам на внуците какво съм правил, какво съм катерил и не желая да загивам по-рано в сравнение с ми е писано. Вече толкоз пъти съм се докосвал до алената линия, че просто не знам дали идващото допиране няма да е финално ”, бяха думите на Боян Петров.

Българският планинар изчезна на 3 май в Хималаите, а издирването му беше дело на невиждано съдействие сред Китай и Непал. Днес интервенцията по издирването беше публично прекъсната след последно облитане на хеликоптерите, финансирано от другари на Боян Петров.

На 5 май украински планинар и трима шерпи откриха отворената палатка и спалния чувал на Петров в лагер 3 - най-високия на Шиша Пангма. Това допуска, че българинът е оставил по-голямата част от оборудването си, с цел да предприеме финалното нанагорнище на върха. Тъй като Петров не употребява спомагателен О2, безусловно всеки грам има значение. Ето за какво той е оставил и сателитния си телефон.

Последва в действителност невиждана избавителна интервенция. В нея вземат участие над 100 души по земя и 3 хеликоптера във въздуха. Китай даде специфични визи на двама непалски водачи, с цел да могат машините с турбинни мотори да се включат в издирането на Петров.

Известният шерп Мингма, който е другар на българина, персонално се включи в избавителната интервенция и също получи изключителна виза от Китай.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР