В една моногамна връзка изневярата може да остави дълбок психологически

...
В една моногамна връзка изневярата може да остави дълбок психологически
Коментари Харесай

Ето как да спреш да изневеряваш

В една моногамна връзка изневярата може да остави бездънен психически белег върху излъгания сътрудник и даже в случай че той реши да остане във връзката или брака, нещата рядко са същите.
Ако сте човек, който е изневерявал в предишното по аргументи, в които не сте уверени, само че желаете да измененията това държание и да започнете на чисто, не е невероятно. Не вярвайте в стигмите, че щом до момента си го правил, значи ще го правиш и отсега нататък. Можете да бъдете всичко, което поискате – в това число и правилен сътрудник.
Като една от най-интимните връзки в живота, сантименталните връзки се построяват дружно с взаимно време, обич, почитание и доверие. Когато някой изневерява, той нарушава доверието и уговорката, които са съществени за една зряла, любяща връзка и също така основава неравностойна среда за всички участници в връзките. През годините концепцията за моногамията претърпява голяма смяна.
Хората в дълготрайни връзки стартират да признават компликациите да останат физически и прочувствено правилни единствено на един сътрудник, до момента в който гибелта ги раздели. Към момента сме и свръхстимулирани от информация за изгодите от експериментирането с голям брой сътрудници, а към този момент има и течение измежду фамилните терапевти да се застъпват за немоногамни форми на взаимоотношения. Дори някои звездите опитват с полиаморията или с отворените връзки. В този подтекст от ден на ден хора се чудят дали обичайна моногамна формула е добра за тях.

Моногамията не е единствената опция. Но в случай че я изберем, за какво изневеряваме?
Установено е, че доста хора изневеряват, тъй като се усещат неудовлетворени прочувствено или полово и копнеят за нови прекарвания или безредици отвън настоящата си връзка. В допълнение, възприятието, че са подценени или неподкрепени в настоящата връзка или битката с персонални проблеми или проблеми във връзката, също могат да ги подбуден към невярност.
Някои хора може също да се оправят със полови потребности или мечти, които актуалният им сътрудник не желае или не може да задоволи.
Тъй като от ден на ден и повече хора са капризни с прекалено много избори и обществените медии са извънредно налични за запознанства с нови хора, изневярата, с изключение на всичко друго, е и по-достъпна от всеки път. Помислете дали и за какво ви е значимо да измененията модела си на полово държание, и в случай че въпреки всичко желаете да измененията него, а не формата на връзката си, пробвайте да действате по следния логаритъм.

Вгледайте се в себе си
Преди да тичате да търсите отговори в другите, отделете малко време, с цел да седнете на мира, да потърсите вътрешната си естетика и да помислите какво в действителност желаете. Какви са вашите съществени полезности и в каква посока желаете да поемете живота си? Това ще ви помогне да идентифицирате своите потребности, като половите връзки са неразривна част от тях.

Идентифицирайте проблематичните области
Ако има нещо, което ви тормози в актуалната ви връзка, пробвайте да стигнете до първопричината. Понякога обстановките могат да бъдат сложни и за двамата сътрудници и доста проблеми може да са просто неразбирателство.

Общувайте
След като установите какво не ви харесва във връзката, споделете това с колегата си и се пробвайте да разрешите казуса. Комуникацията е основна. Ако имате проблеми с общуването, лечението може да ви помогне.

Поставете си почтени и реалистични граници, които вие самите да сте стимулирани да зачитате
За някого, който е податлив да изневерява, е доста значимо да следва порядъчен метод, като е наясно с порочните си практики и си слага здравословни граници.

Разработете си и цели и ги следвайте
След като започнете да работите целеустремено върху себе си, последователно може да превърнете в приоритет номер едно постигането на хармонична връзка. Давайте си противоположна връзка по какъв начин се развиват връзките ви, говорете за тях освен когато има мотив за скандал… С времето може да установите и че моногамията не е решението за вас и да предефинирате връзката си или пък връзките ви да станат още по-интимни и дълбоки от това, че сте правилни един на различен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР