В един от любимите ми сериали Скандал“ първите два сезона

...
В един от любимите ми сериали Скандал“ първите два сезона
Коментари Харесай

ОТ РЕДАКТОРА: Машинациите за изборните машинации

В един от обичаните ми сериали „ Скандал “ първите два сезона се въртят към интрига с замяна на гласовете посредством машина за гласоподаване в градчето Дефайънс, Охайо (тук има малко и игра на думи – defiance може да значи както предизвикателство, по този начин и намерено непокорство и очевидно пренебрежение).

Чрез машинацията харизматичният Фитц Грант става президент, откакто петролен магнат, съдийка, неговата брачна половинка и шефката на предизборния щаб (която му е и любовница) вършат споразумение скрито да му оказват помощ посредством тези машини. Измамата е посредством кода на софтуера, който се създава от една от фирмите на петролния магнат. Това обаче е сериал, небивалица, от която става прелестно телевизионно шоу.

В такава измислена действителност се пробват да ни вкарат от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през последните седмици. Опозицията ги назовава „ хартиената коалиция “, само че в действителност това е коалиция на останките от Държавна сигурност, която през последните 30 години си преразпределя и ръководи голяма част от икономическия запас на страната посредством своите политически представители в тези партии. И машинното гласоподаване им пречи. Защото то основава големи компликации за и пазаруване на вота. Под фалшификации имам поради „ рисуването “ на изборните протоколи в доста дребни секции и цели села. Там се прибавят стотици нови гласоподаватели, които действително не живеят там, а кметът и членовете на СИК прекарват изборния ден в попълването на изборни протоколи и бюлетини за избрана партия. Друг вид за замяна е при броенето и писането на протоколите, където действителните резултати се трансформират. Или пък изхвърлянето от броенето на хиляди бюлетини като „ невалидни “ – над 120 хиляди при последното гласоподаване на хартия – също проблем, който няма с машините. Това са измамите, на които „ хартиената коалиция “ разчита към този момент толкоз години в допълнение към насилственото гласоподаване за чиновници в разнообразни компании, купения избор, страхуването по места.

За да продължат тези практики, в този момент ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаят за резултата да се броят разписките на машините, а не регистрираните от тях резултати. А резултатите от хартиеното и машинното гласоподаване да се сумират от секционните комисии. Това ще даде опция тъкмо за това „ изобразяване “ на изборни протоколи, на което сме очевидци повече от 30 години. Машините ще са за парлама.

И с цел да си подсигуряват още малко преимущество, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи желаят други няколко дребни промени в изборното законодателство – закриват регион „ Чужбина “ (който трябваше да го има от идващите избори), усилват броя на изискваните заявки за разкриване на секция в чужбина, закриват Обществения съвет към ЦИК, няма да има единни преброителни центрове и няма да има представители на общностите на българи в чужбина в СИК, единствено изпратени служители. Това последното би трябвало да навреди на „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “ и „ Възраждане “. Движение за права и свободи са си ОК – те служителите нормално са техни хора.

И вместо каквото и да е друго, в това число основаването на държавно управление, депутатите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в този парламент всекидневно се пробват да вкарат това в дневния ред и да го пробутат. Но не е единствено поради неизбежните, следващи, предварителни избори за Народно събрание. Предстоят и локални – а кой държи властта по места, държи и „ рисуването “ на изборните протоколи, инструментите за напън върху локалния бизнес и надзор върху раздутата държавна администрация, която по традиция гласоподава за една избрана партия. Статуквото пробва да си подсигурява дългоденствие. И никакви сериали за изборни измами, които ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ни описват, не могат да скрият това. Този, техния сериал, към този момент сме го гледали.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР