В един ден разбрах от мой познат, че кметът е

...
В един ден разбрах от мой познат, че кметът е
Коментари Харесай

Изнудваният от кмета на район ``Северен`` с първи подробности по случая


В един ден разбрах от мой прочут, че кметът е прибрал плана ми в неговия кабинет. В продължение на няколко дни се пробвах да си уредя среща с него, само че всякога имаше нещо - или работното му време беше понижено, или беше излязъл в отпуск. Тогава ми стана ясно, че ме бавят и аз за първи път изпадах в такава обстановка.

Това показа в студиото на ''Здравей, България'' по Нова телевизия предприемачът и строителен бизнесмен Здравко Ангелов, който подаде сигнал до премиера Бойко Борисов против задържания след това кмет на пловдивския регион ''Северен'' Ральо Ралев.

,,В последна сметка съумях да се видя с кмета и тогава видях документите на масата пред него. Казах му, че това са моите планове, а той в идващия миг стартира да ми се кара, да ми държи звук. Държа се надменно, безобразно, като на няколко пъти ми загатна, че кметството го ръководи той. Обясних му, че плановете дават отговор на всички условия, че са утвърдени от архитектите на Пловдив, при което той ми отвърна, че от тях не зависи нищо, а единствено от него, тъй като той управлявал това кметство'', описа Ангелов.

,,Няколко дни по-късно ми бе обявено, че от този план аз ще печеля към 390 000 лв., заради което трябвало да дам нещо. Един от медиаторите на кмета - Иван Делевски, ми донесе някакъв контракт, за който не бяхме въобще говорили, и ми го връчва, а той буквалро представляваше два хвърчащи листа, в които липсваха съществени неща. Накратко, задължава ме да построя постройката, или в противоположен случай, в случай че не го направя, изгубвам капарото. А сумата от 60 000 лв. е тъкмо 20 % от цената на халето, всичко е ясно записано в СРС-тата'', добави още предприемачът.

,,Ще излязат доста детайлности и ще видите тъкмо каква е схемата. Единият вид беше под формата на контракт, а другия – да се оставят парите в обмен бюро. Така се вземат обменени, без да са белязани. Така се изчистват'', разкри той.

,,Знаете ли, още първоначално, когато взех терена посредством двама медиатори, тогава една жена ми сподели, че не знае по какъв начин ще се оправя с този Ралев, тъй като той е окупирал целия район'',сподели Ангелов.

,,Намерих контакт, свързаха ме с него, той ме одобри, обясних му защо става въпрос и бяха подхванати мерки'', изясни предприемачът за това по какъв начин е подал сигналът до министър-председателя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР