В е сформиран нов министерски кабинет. Това съобщи радиостанция Mosaique

...
В е сформиран нов министерски кабинет. Това съобщи радиостанция Mosaique
Коментари Харесай

В Тунис е сформирано ново правителство

В е образуван нов министерски кабинет. Това заяви радиостанция Mosaique FM. Съответният декрет е подписан от президента Каис Саид, съобщи БГНЕС.

Според телевизионния канал Al Arabiya членовете на кабинета отпред с премиера Найла Буден Ромдан са положили клетва пред президента. Усман Геранди е запазил поста на тунизийски външен министър.
 СЗО: Тунис би трябвало да форсира имунизацията против COVID-19 СЗО: Тунис би трябвало да форсира имунизацията против COVID-19
Тунис - страната с максимален брой жертви на COVID-19 в света - може да е превъзмогнал пика на последната вълна, само че държавното управление трябв...

През юли президентът Каис Саид разгласи прекъсване на парламентарната активност, анулация на имунитета на всички депутати и оставка на премиера Хишам Машиши. Тези решения бяха взети от президента след демонстрации в редица огромни градове, участниците в които желаеха разформироване на Народното събрание, промяна на политическия режим и гонене на виновните за утежняването на епидемията и социално-икономическото положение на обстановката в републиката. Партия Ан-Нахда, чийто водач Рашид Гануши е ръководител на тунизийския парламент, дефинира решенията на президента за противоконституционни.

На 29 септември Саид инструктира Найла Буден Ромдан да образува нов кабинет. Тя стана първата жена в историята на Тунис, оглавяваща държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР