В двора на едно малко училище в Кения, сгушено под

...
В двора на едно малко училище в Кения, сгушено под
Коментари Харесай

Втори шанс: Училище в Кения обучава млади майки, принудени да прекъснат образованието си

В двора на едно малко учебно заведение в Кения, сгушено под високите хълмове и изпепеляващото слънце, обхванато в фантазии и детски рев, се образоват 17 майки тийнейджърки и бременни девойки, които са били принудени да пресечен образованието си.

Снимка: Ройтерс

Така те получават втори късмет да получат съществени познания и умения, които след време да им оказват помощ да си намерят работа и да устоят фамилиите си.

Всяка година неравенството сред половете и финансовите усложнения принуждават към 13 000 бременни девойки да отпаднат от учебно заведение, демонстрират данните на държавното управление.

Снимка: Ройтерс

Според управляващите тази цифра най-вероятно ще скочи поради Коронавирус рецесията. Националната карантина затвори образователните заведения няколко пъти през последните месеци. Това подхрани увеличението на юношеските бременности и половото принуждение, споделят неправителствени организации.

Снимка: Ройтерс

17-годишната Емили споделя пред „ Ройтерс “, че е била нападната от мъж, който е заречен да я образова, до момента в който учебните заведения са затворени.

Снимка: Ройтерс

„ Майка ми не ме пусна да се върна на учебно заведение, притеснявашe се, че съучениците ми иска ми се подиграват “, добави бременното в шестия месец момиче.

В момента тя още веднъж се радва на обичаните уроци благодарение на Елизабет Муриуки, която основава учебното заведение за млади майки през януари.

Снимка: Ройтерс

Бебетата са непрекъснато с майките си, а при потребност сред уроците има отмора за кърмене и сменяне на пелени.

Снимка: Ройтерс

За 19-годишната майка Жозефин Уанджиру, която не е посещавала класната стая от две години, учебното заведение на госпожа Муриуки е крачка напред към постигането на фантазията ѝ – да бъде здравна сестра.

Снимка: Ройтерс

Самата създателка на самодейността е родила като младеж, само че това не ѝ е попречило да приключи обучение и да гради кариера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР