В два поредни дни – на 18 и 19 март

...
В два поредни дни – на 18 и 19 март
Коментари Харесай

Проф. Александра Уайт, гостуващ лектор по програма Фулбрайт, изнесе лекция и уъркшоп, посветени на управлението и бизнес развитието

В два следващи дни – на 18 и 19 март – проф. Александра Уайт, която гостува в Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ по стратегия Фулбрайт, изнесе композиция от лекция и уъркшоп, отдадени на мениджмънта и бизнес развиването.

Научните конгреси се реализираха в хибриден формат – присъствено и онлайн, с помощта на напълно обновените и механически оборудвани зали, с които Стопанският факултет разполага.

В първия ден проф. Уайт насочи вниманието на аудиторията към въпросите на устойчивото водачество. Тя построи своето ревю върху 10 съществени рекомендации за сполучливите ръководители:
Работете за своите мощни страни, търсете сътрудници, които да компенсират вашите слаби страни;Наемайте положителни хора и се вслушвайте в това, което ви казват;Поемайте виновността върху себе си, преотстъпвайте заслугите на другите;Лидерството е ежедневно усилие;Познавайте хората си и какво ги мотивира;Помнете, че персоналното е професионалното;Комуникирайте, комуникирайте, комуникирайте;Давайте хвалба пред всички, критикувайте насаме;Създавайте спокойна и другарска атмосфера;Говорете финален.
„ 75% от чиновниците, които вземат решение да изоставен своята работа, вършат това заради влошени взаимоотношения с директния си началник “, акцентира проф. Уайт по време на полемиката за ефикасните форми и стилове на ръководство.

В рамките на полемиката зам.-деканът на Стопанския факултет доцент доктор Тодор Ялъмов показа своите наблюдения върху водачество от вида MBWA (Management By Walking Around), a гл. ас. доктор Иван Ангелов от катедра „ Стопанско ръководство “ предизвика спор с фокус върху цифровата среда, която постанова нов прочит на лидерските умения.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-yLrT0IHSsg9
През втория ден проф. Александра Уайт организира уъркшоп, в който взеха присъединяване студентите от магистърските стратегии по ръководство на британски език. Символичен хазаин на събитието беше доцент доктор Теодор Атанасов, който приветства всички участници и обоснова връзката сред водачеството и стратегическото обмисляне, което е основно за триумфа на стопанските единици. Уъркшопът се състоя от две елементи: Изграждане на кариерна пътека и Управление на планове.

„ Хората, с които сте заобиколени, дефинират какъв човек ще бъдете “, сподели в умозаключение проф. Уайт.

Участниците в научния конгрес показаха своята отлична оценка както от високото равнище на гостуващите лектори, които по традиция взимат ефективно присъединяване и споделят своя опит в другите лекционни курове в границите на стратегиите в Стопанския факултет, по този начин и от комфорта на аудиториите, които бяха изцяло реновирани, с помощта на сполучливите партньорства с бизнеса и посредством плана SCHOLARNET, който се реализира в границите на Националната стратегия „ Европейски научни мрежи “ на МОН.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР