В другия български завод на компанията - в Червен бряг,

...
В другия български завод на компанията - в Червен бряг,
Коментари Харесай

"Палфингер" разширява производството на хидроцилиндри в Тенево

В другия български цех на компанията - в Червен бряг, също сега тече инвестиция

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Защо някои райони в България се развиват, а други не

Уроци от двадесетте най-активни центрове от икономическата карта на ИПИ
26 яну 2018
Австрийската Palfinger влага 30 млн. лв. в Червен бряг

С построяването на три нови цеха в България към този момент ще се създават цели кранове, а освен елементи
13 окт 2015
К100 Най-големите компании за машини и съоръжение: На колелата на растежа

Приходите на производителите се качват, а сдруженията в бранша стават все по-разнообразни
7 окт 2014 " Палфингер продукционстехник България " ще разшири производството си на хидроцилиндри в село Тенево (Ямболско) с инвестиция за 27 млн. лева Проектът включва създаване на нови халета и закупуване на в допълнение съоръжение и би трябвало да завърши до края на 2020 година Разширението ще докара и до увеличение на личния състав.

Дружеството е благосъстоятелност на австрийската машиностроителна група Palfinger, която има цех и в Червен бряг, където се създават железни съставни елементи за кранове.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Още две халета

На площадката в Тенево, където компанията е притежател на парцела от към 56 дка, се планува да бъдат добавени още две халета към съществуващите две. Общата повърхност на новите здания ще бъде почти 7500 кв.м, като в едната ще се създават дребни елементи, а в другата ще бъде инсталирана втора линия за лакиране. Това ще разреши на предприятието да усили индустриалния си потенциал от 175 хиляди на 270 хиляди броя цилиндри годишно, излиза наяве от капиталовото предложение на сдружението. За реализатор на строителните работи е определена " Бараж груп ", която би трябвало да завърши построяването на постройките до май 2019 година

От Palfinger не дадоха отговор на въпросите на " Капитал " за плана, само че от капиталовото предложение се схваща, че разширението ще докара до увеличение на личния състав. Компанията планува възобновяване на пречиствателната станция за битови води към завода в Тенево, която сега е проектирана за 700 души, тъй че потенциалът й да е задоволителен за 850-1000 души.

Инвестицията в разширението е 13.8 млн. евро (27 млн. лева.) и е била утвърдена от надзорния съвет на Palfinger през последното тримесечие на 2017 година, написа в доклада на българското сдружение. Проектът ще бъде изпълнен на 5 стадия, като срокът за приключването му е краят на 2020 година

Заводът в Червен бряг

В момента инвестиция върви и в другото българско дружество на Palfinger, откакто преди четири години австрийската компания утвърди стратегическо уголемение и на завода в Червен бряг. Проектът се извършва на три стадия, като първият към този момент е приключен. Планираната инвестиция е в размер на 7.3 млн. евро (14.3 млн. лева.) и включва създаване и съоръжение на два нови цеха с обща повърхност над 5600 кв.м. Целта е предприятието да премине от произвеждане на съставни елементи към произвеждане на цели подемни системи.

Повече служащи

И двата плана в допълнение ще усилят броя на чиновниците в компанията, които единствено през 2017 година са нарастнали с повече от 200 души до общо 1300, като към 80 нови служащи са били наети в Тенево и близо 130 в Червен бряг. За да си обезпечи нужните хора, като се изключи че провежда стажантски стратегии, " Палфингер продукционстехник " има и лични центрове за образование в двете местоположения.

През 2017 година приходите от продажби на компанията са се нараснали с 15% до 147.6 млн. лева По-високи са били и оперативните разноски, главно за материали и личен състав, което е причина оперативната облага да намалее с към 800 хиляди лева Нетната облага за годината е 8.6 млн. лева по отношение на 9 млн. лева за 2016 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР