В допълнение към създаването на развлечение, слушането на музика, докато

...
В допълнение към създаването на развлечение, слушането на музика, докато
Коментари Харесай

Защо да слушаме музика, докато тренираме

В допълнение към основаването на забавление, слушането на музика, до момента в който спортуваме, оказва помощ и за понижаване на умората, съгласно ново изследване.

Изследването, извършено от университета " Брунел " в Лондон открива, че слушането на песента " I Heard It Through The Grapevine " на Марвин Гей по време на подготовка, води до стимулиране в региона на мозъка, обвързвана с облекчение на умората.

Доброволците са ангажирани с 30 комплекта извършения, всеки от които с дълготрайност 10 минути, с цел да се проучва въздействието на музиката.



Участниците оповестяват, че тренировките им се костват по-кратки и по-вълнуващи, до момента в който слушат близо 11-минутната ария - единствената ария, употребена в изследването.

Музиката е доста мощен слухов тласък и може да се употребява за усмиряване на негативните телесни чувства, които нормално пораждат по време на обстановки, свързани с физически извършения.

 Снимка 372329

Тъй като музиката усилва тласъците в този мозъчен сектор, хората се усещат по-малко изтощени, което усилва времето за подготовка, написа Independent.

Въпреки това, вместо да се разчита само на музиката, е значимо хората да научим и други способи за справяне с умората, обвързвана с упражненията.

 Как да поддържаме мотивация, с цел да спортуваме
Как да поддържаме мотивация, с цел да спортуваме

4 съвета, които ще са ни от изгода
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР