В допълнение към машините, които се считат за най-добрите в

...
В допълнение към машините, които се считат за най-добрите в
Коментари Харесай

Румъния потвърди, че купува 54 танка Ейбрамс от САЩ за над 1 милиард долара

В допълнение към машините, които се смятат за най-хубавите в света, страната ще закупи и друго тежко съоръжение, муниции и симулатори за образование, като част от стратегия, оценена на над един милиард $, излиза наяве още от информацията до медиите.

" Бойните машини, които ще постъпят в състава на румънските сухопътни войски, ще бъдат доставени в най-модерната версия на този модел, който е и на въоръжение в американската войска. Прогнозната стойност на контракта е към 1,07 милиарда $, в сходство с предварителното утвърждение на румънския парламент. Конгресът на Съединени американски щати е бил известен за по-висока първична стойност от почти 2,5 милиарда $ ", се показва в прессъобщението.

След утвърждение от Конгреса, държавните управления на Румъния и Съединените щати ще подпишат контракт, като покупката от румънска страна ще бъде осъществена на цената, оценена и утвърдена от румънския парламент.

" Стратегическото партньорство сред Румъния и Съединените щати е един от стълбовете, върху които се крепи националната сигурност и значително способства за подсилване на защитата на съюзническия източен фланг в Черноморския район ", съобщи министърът на защитата Анджел Тълвар.

По думите му румънските сили ще разполагат с най-ново потомство бойни средства, приспособени към провокациите на районната среда за сигурност.

Тълвар приветства последните доставки на американска бойна техника. Вчера в страната дойдоха първите 33 взаимни леки тактически транспортни средства (JLTV), а през днешния ден в 90-та авиобаза " Отопени " се реализира приемането на втория аероплан Hercules C-130H, след предаването на първия аероплан от този вид през септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР