В Дома за стари хора в тервелското село Полковник Савово,

...
В Дома за стари хора в тервелското село Полковник Савово,
Коментари Харесай

Девет души в Дом за стари хора в община Тервел са с коронавирус

В Дома за остарели хора в тервелското село Полковник Савово, в който осем от жителите и една санитарка дадоха позитивни проби за ковид, са подхванати ограничения за преодоляване на болестта, оповестяват от общината.
Засега инфектираните нямат недоволства, показват от кметската администрация. За инфектираните възрастни хора към този момент са закупени медикаменти. А превантивно - още напролет, общината обезпечи средства за пакети от хранителни добавки и витамини за неколкомесечен банкет от домуващите за повишение на имунитета.
Носителите на вируса и останалите жители на дома към този момент са разграничени и се обслужват поотделно. Персоналът е разграничен на групи, всяка от които ще работи по седем дни, без да напуща дома, с цел да не се допусне разпространяване на болестта.
Общината ще обезпечи топла храна за работещите в общественото заведение, показват от кметската администрация. Екипът на дома в Полковник Савово ще се оправи самичък в ситуацията, само че са нужни двама нови санитари, защото от титулярите има в отпуск по болест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР