В документите по делото за КТБ има десетки и дори

...
В документите по делото за КТБ има десетки и дори
Коментари Харесай

Прокуратура не е забелязала над 100 документа за връзката на Пеевски с КТБ

В документите по делото за КТБ има десетки и даже стотици документи, които свидетелстват, че депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски от години е имал близки бизнес връзки с Цветан Василев. А компании, които в КТБ са приемали за следени от Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева, са измежду най-големите кредитополучатели. Това оповестява " Капитал ".

Изданието напомня думите на ръководителя на профилираната прокуратура Иван Гешев, който изясни за какво името на Пеевски не е измежду упрекнатите за банкрута на банката. " В хода на следствието не сме открили някакви неща, които да са свързани с господин Пеевски и които да касаят описаната от мен скица, по тази причина не сме го показали в това ревю. "

През май и юни 2014 година сред Цветан Василев и Делян Пеевски се развихри сериозен спор, който публиката видя през медийни престрелки и взаимни обвинявания в готвени покушения, само че той прозира и всред документите по делото, се показва в обявата.

Прокуратурата не дава отговор на медията за какво не изследва какъв брой общо е финансирането от КТБ за депутата и дали той го е заявил. Отговор не дават и самият Пеевски, както и Цветан Василев.

Фигурата на депутата от Движение за права и свободи се прокрадва като едвам забележима нишка из материалите, които прокуратурата е внесла в съда по делото за КТБ. Очевидно е обаче старанието на проверяващите да не се подчертава на Пеевски и неговата роля в работата, а по-късно и на банкрута на банката, показва изданието.

С цялото си име, това на майка си или с буквите Директива за птиците депутатът участва в редица документи, измежду които и резолюции на самия Василев по изпратени мейли с искане за финансиране на планове.

От таблици за раздадени заеми се вижда, че към пролетта на 2014 година парите, дадени на Делян Пеевски под една или друга форма, се пресмятат на малко над 575 млн. лева

В последните месеци от съществуването на банката групата на Директива за птиците участва ежедневно във вътрешната преписка на мениджмънта на КТБ. От нея се вижда, че се следи активността на сдруженията, като се вършат всеки ден информации.

Най-голямо внимание в интервала от последните три седмици преди затварянето на банката се обръща на задлъжнялостта на " Булгартабак холдинг " и дъщерните сдружения, за което има експлицитни информации до Цветан Василев и противоположни указания от него, множеството обаче заличени в електронното копие.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (921)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР