В доклада на иранския съдебен лекар за смъртта на Махса

...
В доклада на иранския съдебен лекар за смъртта на Махса
Коментари Харесай

Оповестиха официалната причина за смъртта на Махса Амини, подпалила Иран

В отчета на иранския правосъден доктор за гибелта на Махса Амини се споделя, че тя не е умряла от удари по главата и крайниците, а от множествена органна непълнота, породена от мозъчна хипоксия, съобщи Ройтерс, като се базира на ИРНА.

Смъртта на 22-годишната Aмини, до момента в който е била арестувана от иранската нравствена полиция, провокира митинги в цялостен Иран, които не престават повече от две седмици. Баща ѝ съобщи, че тя е имала натъртвания по краката, и упрекна полицията, че е виновна за нейната гибел.

В отчета на правосъдния доктор се споделя, че гибелта на Махса Амини " не е породена от удари по главата и крайниците ". В него не се показва дали младата жена е получила някакви пострадвания. В отчета се споделя, че тя е паднала, до момента в който е била в ареста, в резултат на " хронични болести ".

Поради неефективната кардио-респираторна реанимация в първите сериозни минути тя е получила тежка хипоксия и вследствие на това мозъчно увреждане, се отбелязва в здравното умозаключение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР