В доклад, публикуван днес, одиторите на ЕС разкритикуваха общата финансова

...
В доклад, публикуван днес, одиторите на ЕС разкритикуваха общата финансова
Коментари Харесай

Одитори: Подкрепата на ЕС за фермерите, пострадали от пандемията, не е достатъчно насочена

В отчет, оповестен през днешния ден, инспекторите на Европейски Съюз разкритикуваха общата финансова поддръжка, предоставена на фермерите в четири страни членки на Европейски Съюз по време на пандемията от COVID-19, заяви Българска телеграфна агенция.

Европейската счете палата (ЕСП) откри, че Испания, Гърция, Румъния и Полша са подкрепяли фермерите, без значение от размера на загубите, понесени от стопанствата.

Някои производители на грозде в испанската област Андалусия да вземем за пример са получили обезщетение, което се прави оценка на три пъти размера на загубите, понесени в някои случаи, съгласно ЕСП. 

Въпреки че похвали бързата финансова поддръжка на стойност 712 милиона евро, предоставена на фермерите в Европейски Съюз от неизползвани селскостопански фондове, ЕСП разкритикува припокриването на ограниченията за национална държавна помощ.

Тази разлика може евентуално да докара до нелоялна конкуренция, предизвести основаният в Люксембург одиторско орган.

ЕСП похвали ограниченията на Европейски Съюз за улеснение на трансграничното придвижване на селскостопански артикули по време на рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с пандемията от Ковид-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР