В доклад на ООН се казва, че военната хунта в

...
В доклад на ООН се казва, че военната хунта в
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Вагнер за убийства в Мали

В отчет на Организация на обединените нации се споделя, че военната хунта в Мали е екзекутирала минимум 500 души през 2022 година – убийствата са осъществени взаимно с задгранични сили, оповестява VoA. По данни на Съединени американски щати, става дума за съветската войска „ Вагнер “.

Върховната комисия на Организация на обединените нации по правата на индивида разгласява в петък следствие на антиджихадистка интервенция, осъществена през март 2022 година в централния град Мура. По данни на следователите, измежду убитите 500 души има към 20 дами и 7 деца.

58 дами и девойки са станали жертви на изнасилвания и други форми на полово принуждение.

В отчета на Организация на обединените нации не са посочени данни за чужденците, само че Съединени американски щати обявиха, че за убийствата е виновна съветската войска „ Вагнер “, която откри тесни връзки с хунтата в Мали и играе все по-голяма роля в Африка.

В изказване на представителя на Държавния департамент Матю Милър се споделя, че Съединените щати са потресени от пренебрежението към човешкия живот, проявено от малийските въоръжени сили в колаборация с подкрепяната от Кремъл незаконна организация „ Вагнер “.

Американската страна показва, че бойците от „ Вагнер “ непрекъснато вземат участие в безчинства, в това число убийства, полово принуждение и мъчения в Мали и други страни, борещи се с вътрешна неустойчивост.

Броят на убитите, посочен в отчета, прави това злочинство най-страшното в страната след експлоадирането на въстанието на джихадистите през 2012 година
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР