В дните около най-светлите християнски празници, ученици от Габрово обикалят

...
В дните около най-светлите християнски празници, ученици от Габрово обикалят
Коментари Харесай

За трета поредна година Коледни внучета“ във Велико Търново

В дните към най-светлите християнски празници, възпитаници от Габрово обикалят по домовете на самотни възрастни хора, с цел да ги зарадват с дарове и внимание. Инициативата се споделя „ Коледни внучета " и се организира за трета поредна година. Тази година габровските възпитаници са обиколили рекорден брой възрастни хора, за които най-голямата наслада е вниманието на децата.

Велико Търново

Тази година в навечерието на Коледа децата съумели да зарадват повече от 25 самотно живеещи хора, както и да посетят всички обществени услуги за възрастни в Габрово.
Божидар Недков - доброволец: Ние им предлагаме тази поддръжка, носим им сладки, декорация и връщаме магията на Коледа в техните домове. Борислава Каракочева - доброволец: Приемаха ни с доста хубави усеща, като се изключи че ние им подарихме нещо от нас, и те самите ни почерпиха, подариха ни дарове, разказваха ни разнообразни истории за тяхното минало.
Коледните внучета посетиха и Домът за възрастни хора с увреждания в Габрово. А след срещата, хората бяха безапелационни, че изненадата на децата е съумяла да върне празничното им въодушевление.

Коледните внучета са безапелационни, че положително не би трябвало да се прави единствено по празниците и на драго сърце постоянно биха отделяли от времето се за среща с възрастните и самотните хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР