В днешното издание на Видимо и невидимо: Контрапропаганда д-р Светослав

...
В днешното издание на Видимо и невидимо: Контрапропаганда д-р Светослав
Коментари Харесай

Д-р Фред Хофман: Руснаците планират дезинформационните кампании като военни операции

В днешното издание на " Видимо и невидимо: Контрапропаганда " доктор Светослав Нахум разговоря с доктор Фред Хофман - подполковник от запаса на армията на Съединени американски щати, дълготраен чиновник в голям брой организации на американската разследваща общественост в 28 страни по света. В момента доктор Хофман е пенсиониран граждански чиновник на Министерството на защитата, доцент по разследващи науки в първата и най-стара стратегия за разследващи проучвания в университета " Мърсихърст " в Ери, Пенсилвания. Пише книга, фокусирана върху аргументите за поддръжката, която множеството руснаци не престават да оказват на войната на Владимир Путин против Украйна.

" Крайно време е Западът да се разсъни и да заприказва с обединен глас, че държанието на Русия не е задоволително по никакви морални стандарти, назад на изказванията на кремълската агитация и дезинформация. В едно свободно общество обаче да излъчиш единни стратегически послания е като да пасеш котки. Автокрациите имат преимущество в това отношение ", изяснява анализаторът.

" Руснаците построяват актуалната си оперативна система въз основа на руския справочник за дезинформация, и както по време на Студената война се възползват от нашата накърнимост като общество. Рискът е дребен, премията е висока, резултатите са измерими, няма причина за тях да не го вършат. Не можем да ги победим посредством държавното управление, ние самите би трябвало да бъдем по-добри и по-качествени консуматори на информация, би трябвало да бъдем по-критични към източниците на информация, би трябвало да ги слагаме под въпрос и да имаме нужния потенциал за основателно подозрение и сериозно мислене ", предлага доктор Хофман.

Според някогашния шпионин съветската и западната агитация се сблъскват на пет места: на земята, във въздуха, по море, в космоса и в киберпространството. И на всички места руснаците се пробват " да разредят осведомителната среда ", с цел да разрушат доверието ви и към ръководството, и към надеждните източници за информация, и към стандартните медии. Те политизират и изострят раздялите сред политическите групи. Така се възнамерява военна интервенция - заключава доктор Хофман.

Ако повлияете на настройките на хората, ще повлияете и на държанието им в мечтаната от вас посока. " Полезни идиоти ", които оказват помощ на Русия, има във всяка страна, в това число в България. Някои в действителност са влюбени в Русия, други се връщат в спомените си към позитивните страни на това време, а такива имаше. Но това беше тогава, а „ тогава “ не е в този момент и би трябвало да бъдем задоволително интелигентни, с цел да не бъдем употребявани и използвани. Що се отнася до Балканския район, Съединените щати би трябвало да насочат някакво стратегическо обръщение в района, да уверят хората, че са там, с цел да им бъдат потребни, а не да ги завладяват ".

Целият диалог на доктор Светослав Нахум с доктор Франк Хофман гледайте на:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР