В днешно време всеки може да настрои рекламна кампания в

...
В днешно време всеки може да настрои рекламна кампания в
Коментари Харесай

Познавате ли добре фунията за дигитален маркетинг?

В днешно време всеки може да настрои рекламна акция в Гугъл или Фейсбук и да стартира да подтиква кликванията. Конкуренцията е висока и наподобява, че всеки желае част от онлайн действието. С възхода на новите софтуерни и потребителски стартъпи няма ограничаване за методите, по които можете да привлечете вниманието на хората. Има реклами, основани на кликвания, реклами в YouTube, банерни реклами, сюжетни реклами и т. н. 

Докато стартирането на реклами е относително елементарно, най-голямото предизвикателство за множеството започващи компании и цифрови маркетолози е приемането на възвръщаемост на вложенията за рекламните средства, изразходвани за тези разнообразни канали. Трудно е да се получи възвръщаемост на вложенията, защото финансирането на рекламните разноски е предизвикателство, в случай че клиентът не подписа договорка с вас и не направи облага за вас. 

Всеки може да финансира реклами с инвеститорски пари в началните стадии, само че това не е резистентен метод за създаване на фунията в дълготраен проект. Най-важният въпрос в цифровия маркетинг не е по какъв начин и къде да се пускат рекламите, а по какъв начин да се подсигурява, че има възвръщаемост на вложенията за изразходваните рекламни средства и поддържане на акциите в дълготраен проект.

Концепцията на фунията

Във фунията има разнообразни стадии и единственият метод да накарате рекламните акции да работят е да се уверите, че всички стадии на фунията са построени устойчиво. Като цяло акциите за брандиране не се обект на внимание за дребния бизнес. Само слагането на името на вашата марка на телевизия и банери няма да трансформира феновете в клиенти.

Дигиталният маркетинг става по-ефективен, когато е фокусиран върху генерирането на тежест. Събирането на имена, имейли и телефонни номера е най-хубавият метод да привлечете евентуалните клиенти във фунията. И най-хубавият метод да накарате феновете да се включат е да раздадат безвъзмезден запас в подмяна. Това нормално се назовава " оловен магнит ", тъй като притегля хората. Мислете за това като за етичен рушвет, който давате на посетителя в подмяна на идентификационния му имейл адрес и разрешението да им продавате още веднъж по имейл.

Повечето марки (както B2B, по този начин и B2C) някак объркват нещата след този стадий. Трябва да се построи доверие. Доверието обаче пораства с ангажираността, а ангажираността идва с положително наличие.

Тъй като рекламните акции нормално са огромни, подхранването също би трябвало да се прави огромно. И единственият метод да подхранвате хиляди клиенти е с автоматизация на маркетинга. Тя трябва да бъде персонализирана в развой, който назовавам " бездънен маркетинг ". 

Дълбокият маркетинг включва основаването на маркетингова фуния, където всеки сегмент от вашите евентуални клиенти и евентуални клиенти получава неповторимо наличие, което е от голяма важност за тях. Процесът на преобразяване на безразличните клиенти в лоялни консуматори лишава време и най-хубавият метод да постигнете това е да изпратите серия от имейли, разпределени в 2-3-дневен прозорец.

Стойността на доверието

Трябва да се построи доверие, преди да започнете да продавате на евентуалните клиенти. Те се нуждаят от подтик, в случай че желаете те да станат ваши клиенти. Трябва деликатно да ги привлечете към транзакция, без да се натрапвате, несъмнено.

Ако първият стадий е внимание, а вторият стадий е създаване на доверие, завладяващото копи и продажбите са третият и най-важен етап от фунията.

Някой, който ви има доверие, не значи нищо, до момента в който не е подготвен да употребява това доверие, с цел да подписа договорка с вас. Клиентите могат да бъдат превърнати в платени клиенти, като използвате различни способи за продажба - страници в интернет, видеоклипове, срещи за продажби, групови продажби посредством уебинари или даже офлайн срещи. 

Ефективността на рекламната акция зависи освен от рекламите, само че и от последователността и успеваемостта на продажбите. Ако транзакцията се реализира сполучливо и има облага, можете да вземете облага от транзакцията и да я реинвестирате назад в рекламни акции, с цел да растете.

Този развой, осъществен за задоволително дълго време, построява известност за марката. Репутацията на марката също оказва помощ с рекламите и усилва индикаторите за % на отговор, като да вземем за пример съотношението на кликване, както и съотношението гости към евентуални клиенти.

Източник: Дийпак Канакараджу, основен изпълнителен шеф на LearnToday.com, за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР