В днешно време много често децата не знаят нито как

...
В днешно време много често децата не знаят нито как
Коментари Харесай

Пари за море? Ето как хем да осигурим на децата почивка, хем да ги възпитаме!

В днешно време доста постоянно децата не знаят нито по какъв начин се изкарват пари с труд, нито да ценят парите. А това освен вреди на фамилията, само че и на самите деца, които в един миг порастват и нямат визия за действителността. Затова е доста значимо още в детска възраст да съумеем да научим децата си, че парите не порастват по дърветата. Разбира се, би трябвало да намерим подобаващ метод да го създадем. Днес ви представяме една история, в която децата несъмнено са научени на труд и старания. Историята се случва в Пловдив. Две деца, брат и сестра, отглеждат зеленчуци на село, а по-късно продават продукцията си на пазара.

Наградата, която ще получат, е отмора на морето, с изкараните от тях самите пари. Идеята за това дава майка им. Идеята е прелестна освен тъй като по този начин децата се учат на труд и осъзнават какво значи да се изкарват пари, само че и тъй като когато човек самичък изкара парите си, изключително в по-крехка възраст, той натрупа самочувствие.

Освен това, с напъните си, децата печелят уважението на близките.

Идеята на майката на двете деца е доста добра и е похвално, че тя е намерила метод хем да възпита децата си на някои от главните неща, хем да им обезпечи и заслужената отмора на морето. Оказва се, че двете деца толкоз са харесали това начинание, че са разказали на свои другари и те също са поискали да им оказват помощ.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР