В днешно време много българи живеят под наем. Причините за

...
В днешно време много българи живеят под наем. Причините за
Коментари Харесай

Рисковете, които живеещите под наем трябва да знаят

В днешно време доста българи живеят чартърен. Причините за това могат да бъдат най-различни. Сред тя са смяната на местоживеенето, неналичието на предпочитание да се обвържат с ипотечен заем или просто да поемат отговорността за собствен личен дом и други.

Каквито и да са аргументите, до момента в който живеете чартърен постоянно ще имате проблеми от друг темперамент. Ето и какви най-често са заплахите, поради които брокерите поучават бъдещите наематели да внимават.

На първо място изисквайте директна среща с хазяина. Дори за намирането на жилището ви е оказал помощ брокер, ваше обвързване е да се видите с индивида, в чийто дом ще живеете в идващите месеци. Това е груба неточност, която вършат и двете страни, а след това са разочаровани. Може на пръв взор да не се харесате и това да опреди по-нататъшните ви взаимоотношения.
 Всеки трети българин има усложнения с заплащането на наема и сметките Всеки трети българин има усложнения с заплащането на наема и сметките
Всеки трети българин има просрочени отговорности за ипотека, наем или битови сметки. Това демонстрират последните данни на Евростат, представени...

Друг стеснителен факт е, че множеството наемодатели считат, че имат право да вършат неочаквани инспекции на парцела. С други думи това е тяхното жилище и могат да ви ревизират и да видят дали се грижите за него. Това обаче не е редно и нямат право. С подписването на контракта те се отхвърлят от тези права и ги трансферират на наемателя. Вие сте изцяло в правото си да откажете наемодателя да влезе при вас, в случай че е пристигнал изненадващо, без спогодба. Той няма никакво право да ви изгони за това, а вие можете даже да го съдите, в случай че тези инспекции продължат.

Друго значимо нещо е договорът. Експертите регистрират, че множеството наемодатели не считат за нужно да подписват контракт. Да, икономисват се разноски и така нататък, само че пък това е сигурност и за двете страни. Вие, като хазяин, сте сигурни, че жилището ви няма да бъде развалено, а в случай че това стане, то можете да си търсите правата. А в случай че сте от другата страна, то имате спокойствието и сигурността, че няма да ви изхвърлят от през днешния ден за на следващия ден и че в случай че се наложи да потърсите друго жилище, ще имате задоволително време за това – 1 месец предупреждение.

Можем да обобщим, че персоналната среща, договарянето на двете страни за това кое е разрешено и кое не, както и сключването на контракт са значително значими неща при отдаването на жилища чартърен. С тях си гарантирате положителни взаимоотношения, без значение от коя страна се намирате. Също по този начин, имате законово право да си търсите правата, в случай че договорът бъде нарушен и вие сте онеправдани.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР