В днешния съботен ден Париж е блокиран град, музеите и

...
В днешния съботен ден Париж е блокиран град, музеите и
Коментари Харесай

Добре дошли в Париж: Блокиран център, музеи под ключ, газ, конница, оръдия и кръв /снимки/

В днешния съботен ден Париж е блокиран град, музеите и магазините в центъра са затворени, до момента в който разгърнаните по улиците над 8000 служители на реда отбиват офанзивите на "жълтите жилетки ", излезли на митинг в четвърти следващ уикенд.
Десетки улици в центъра на Града на светлината са затворени за придвижване, също както фамозната Айфелова кула и музеите Д'Орсе, Центъра "Помпиду " и Лувъра.
За пръв път от 13 година по улиците на френската столица се появиха и бронирани машини, а водните оръдия към този момент бяха задействани против нападателни "жълти жилетки ". Инцидентът е станал на бул. Марсо, в непосредствена непосредственост до Шанз-Елизе. Полицията прибягна до водни оръдия, откакто протестиращите са почнали да хвърлят камъни и бутилки по органите на реда.
Около 31 хиляди души вземат участие в антиправителствени митинги във Франция в събота, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Лоран Нюнез и добави, че 700 души са били арестувани, предава AFP.
"На национално равнище, в това число и в Париж, имаме повече от 700 арестувани, като към 31 хиляди души стачкуват общо в страната, осем хиляди от тях в Париж ", сподели той пред телевизионния канал France 2.
"Нулева приемливост " разгласи към евентуалните вандали вътрешният министър седмица откакто бяха разграбени магазини на "Шанз Елизе " и бе поругана Триумфалната арка, върху която се изкачиха някои от протестиращите, преди полицията да овладее още веднъж фамозния монумент.
Силите на реда лишават защитна екипировка от публицистите и блокираха идването на няколко влака с "жълти жилетки " от провинцията, с цел да не се повторят вандалщините от предишния уикенд.
Властите оповестиха, че митингите против скъпото гориво, са били яхнати от групировки на крайната десница и анархистични детайли, чиято цел е да сеят ужас, опустошения и принуждение. "Подготвихме корав и деятелен отговор ", разгласи вътрешният министър на Франция Кристоф Кастане.
Президентът Макрон, който замрази повишаването на горивата за цялата 2019 година след митингите предходната седмица, ще се обърне към нацията при започване на новата седмица, оповестиха от пресцентъра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР