В днешната ситуация Китай и Куба трябва да засилят стратегическото

...
В днешната ситуация Китай и Куба трябва да засилят стратегическото
Коментари Харесай

Китай и Куба ще продължат да поддържат традиционното си приятелство и сътрудничество

„ В днешната обстановка Китай и Куба би трябвало да засилят стратегическото съдействие между тях и да работят дружно за създаване на общественост на споделена орис “, съобщи китайският ръководител Си Дзинпин на вчерашната си среща с кубинския президент Мигел Диас-Канел, които бе на държавно посещаване в Пекин.

Двамата се споразумяха да продължат да укрепват политическите връзки и обичайното другарство сред Китай и Куба.

„ Развитието на връзките с Китай е главен приоритет на външната политика на Куба “, съобщи Диас-Канел. Китай е образец за Куба в ексцентрично справяне с провокациите и реализирането на задачата за създаване на социализъм, добави той, давайки явен сигнал, че двете страни ще засилят практическото съдействие и ще работят взаимно за реализиране на социалистическата рационализация.

Двете страни потвърдиха също, че ще продължат да се поддържат взаимно по основни за тях въпроси и ползи и ще ускоряват координацията на позициите си в интернационалните и районни действия.

В бъдеще Китай и Куба ще продължат да вървят дружно по пътя на социализма, ще поддържат стратегическо партньорство, тъй че взаимно да изградят общността на споделена орис сред тях и в границите на Латинска Америка.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР