В дивата природа в град Труро в графство Корнуол във

...
В дивата природа в град Труро в графство Корнуол във
Коментари Харесай

Паника в UK заради кръвожадно растение, което яде овце

В дивата природа в град Труро в графство Корнуол във Англия се е появила чилийска пуя - бодливо растение, за което се счита, че улавя овце и се храни със сокове от телата им, оповестява " Дейли остарял ", представен от Блиц.

Чилийската пуя е отдалечен родственик на ананаса, родена в планинските региони на Чили. Според думите на основния градинар Лайъм Шуусмит, съществува вярване, че това растение обездвижва овцете и другите животни благодарение на своите бодли и по-късно получава хранителни субстанции от телата им. В резултат на това животните умират.

Почвите в Андите, където това растение е постоянно срещано, не се отличават с изобилие. Смята се, че когато животно, хванато от пуя, умира, гниещият му мъртвец притегля други животни и птици, като изпражненията им вършат почвата под чилийския пой по-хранителна. Членовете на Кралското градинарско сдружение във Англия са се опитвали да отглеждат това растение в течение на 15 години, само че не било елементарно да бъде накарано да цъфти. През 2013 година пуята се сдобила с няколко пъпки. Растението се подхранва с течен тор.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР