В директен двубой за второто място в червената група Рубльов

...
В директен двубой за второто място в червената група Рубльов
Коментари Харесай

Андрей Рубльов е последният полуфиналист на финалния турнир на АТП за годината в Торино

В пряк дуел за второто място в " алената " група Рубльов победи с 3:6, 6:3, 6:2 гръка Стефанос Циципас и за пръв път доближи до финалната четворка в заключителния за годината шампионат.

Мачът в " Пала Алпитур " в Торино стартира по отличен метод за Циципас. Гръцкият тенисист направи пробив за 3:1 в четвъртия гейм на мача, като го обърна от закъснение от 0:40. Това разстрои играта на Рубльов и в идващите минути руснакът допускаше обикновени неточности, което не му даде никакъв късмет да търси поврат в сета.

В началото на втория сет Циципас още веднъж изглеждаше като по-добрия от двамата играчи на корта, само че този път Рубльов съумя да отвърна офанзивите на противника си. Руснакът последователно откри ритъма в играта си и издебна момента, в който да нанесе първия си удар в мача. Това се случи в осмия гейма на втория сет, в който той стигна до два брейкбола и при втория съумя да измъкне подаването на противника си, с цел да поведе с 5:3.

Това въодушеви Рубльов и в решителния трети сет той имаше сензитивно предимство, изключително на собствен сервис, записвайки 13 точки от 14 разигравания при вкарано първо подаване. Рубльов бързо поведе с 3:1 гейма, а по-късно направи и още един пробив за 5:2, с който подпечата успеха си.

На полуфиналите, които са по-късно през днешния ден, Рубльов ще играе с спечелилия от Зелената група Каспер Рууд. В другия полуфинал противници са сърбинът Новак Джокович и американецът Тейлър Фриц.

Наградният фонд на финалите на АТП е 14 750 000 щатски $.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР