В динамичната атмосфера на съвременния свят, все повече хора търсят

...
В динамичната атмосфера на съвременния свят, все повече хора търсят
Коментари Харесай

Как да използваме етерични масла за енергийно зареждане

В динамичната атмосфера на актуалния свят, от ден на ден хора търсят способи да запазят своята сила и жизнеспособност. Етеричните масла се изявяват като едно от най-ефективните средства за енергизиране и възобновяване, с помощта на своите богати аромати и лечебни характерности, които дават натурален метод за възстановяване на настроението и здравето.

Естествен източник на сила

Извлечени от разнородни растителни елементи като цветове, листа, кора и корени, етеричните масла са концентрат от мощни фитохимикали. Тези естествени субстанции имат способността да оказват удобно влияние върху психическото, физическото и духовното положение. Ароматът на етеричните масла подтиква обонятелните рецептори, които предават сигнали до мозъка и по този начин въздействат на прочувствената и физическата ни същина.

Масла за енергийно зареждане

Има няколко етерични масла, които се отличават със своите енергизиращи и стимулиращи свойства:
Мента : Ароматът на ментовото масло дейно разсейва умората и усилва концентрацията и бдителността. Лимон : Лимоновото етерично масло е известно със своите свойства да усъвършенства настроението и да дава сила, помагайки за превъзмогване на летаргията и апатията. Розмарин : Розмариновото масло е известно със своите стимулиращи качества, подобряващи менталната изясненост и борещи се с умората, което го прави съвършен за началото на деня. Евкалипт : Евкалиптовото масло освен освежава и подтиква, само че и подкрепя дишането, което е от огромна изгода при отмалялост.
Как да използваме етерични масла за енергийно зареждане
Ароматерапия : Дифузерите за етерични масла оказват помощ за разпространяването на енергизиращите аромати в пространството, създавайки стимулираща атмосфера. Топикално приложение : Смесването на етерично масло с базово масло и нанасянето му на пулсиращи точки като китките или зад ушите може да даде бърз енергиен подтик. Вани за крайници или тяло : Добавянето на етерично масло към водата за вана обезпечава възстановяващо и релаксиращо прекарване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР