В девет района в София днес се извършват извънредни проверки

...
В девет района в София днес се извършват извънредни проверки
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Проверяват 9 района в София за замърсяване

В девет региона в София през днешния ден се правят изключителни инспекции на евентуални източници на замърсяване, сподели пред публицисти Десислава Билева, заместник-кмет по направление „ Зелена система, екология и земеползване “ в Столичната община, откакто наблюдава инспекция на инспектората в сервиз за гуми на Околовръстен път.

Тя уточни, че от октомври до 15 декември Столичният инспекторат е направил над 1200 инспекции на строителни обекти и над 600 инспекции на евентуалните източници на замърсяване – такива от бита, от промишлени и транспортни замърсители. Има формирани над 117 акта по строителните обекти и над 20 по линия на източници на замърсяване.

„ Имахме прогноза за съществено превишение на нормата, само че тя не се сбъдна, за това нямаме условия да въведем мярката, известна като „ Зелен билет “, само че все пак непрекъснато следим прогнозите и подхващаме нужните ограничения за възстановяване качеството на въздуха “, сподели Билева по тематиката с качеството на въздуха в столицата.

Татяна Асенова, шеф бранш в Столичен инспекторат, разяснява, че всекидневно се вършат инспекции през отоплителния сезон на обекти, които могат по някакъв метод да замърсят въздуха. Тя уточни, че се следи да не се горят рискови боклуци като обработени моторни масла, като добави, че се ревизират дребни, междинни и огромни обекти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР