В детските градини, болниците и в социалните грижи: стотици хиляди

...
В детските градини, болниците и в социалните грижи: стотици хиляди
Коментари Харесай

Германия спешно търси половин милион болногледачи и детски възпитатели

В детските градини, лечебните заведения и в обществените грижи: стотици хиляди работни места могат да останат незаети в Германия. Експерти приканват политиците да създадат нещо за привличането на фрагменти от чужбина, споделя.

Съюзът на немските общини предизвести за в лечебните заведения, както и в областта на грижите за възрастни хора и деца. " Изчисленията ни сочат, че в идните години ще липсват към 230 хиляди възпитатели в детските градини и към 300 хиляди болногледачи ", съобщи шефът на организацията Хелмут Деди.

Германия има потребност от повече имигранти

Федералното държавно управление би трябвало да предприеме съответни стъпки за. " Имаме потребност от доста работна ръка, която в Германия нито можем да намерим, нито бързо да обучим ", споделя Деди. Когато бейби взрив поколението (родените в интервала сред края на Втората международна война и средата на шейсетте години - бел.ред.) се пенсионира, казусът трагично ще се задълбочи. Тези хора освен би трябвало да бъдат сменени от по-млади фрагменти, само че би трябвало също по този начин да " помислим за обстоятелството, че доста от тях самите ще се нуждаят от грижи ".

От 2026 година в действие ще влезе и законното право на целодневна грижа в началните учебни заведения. Тогава до един милион деца ще би трябвало да бъдат в допълнение обгрижвани. Липсват квалифицирани фрагменти и за това, изяснява Деди. Следователно е вярно новото държавно управление да улесни.

По-малко администрация, повече фрагменти от чужбина

За това държавното управление би трябвало бързо да предприеме съответни стъпки и да наеме квалифицирани служащи от други страни от Европейски Съюз и от трети страни, както и да поддържа образованието на такива, споделя Деди. За да създадат това, ръководещите би трябвало да отстраняват трудностите, които затрудняват имигрантите да стартират работа в Германия. Образователните и професионалните квалификации, както и трудовият опит ще би трябвало да бъдат признавани без цялата настояща администрация.

" Важното е нашата обществена мрежа да остане сигурна и да не се отворят пропасти ", сподели още Деди. " Ако няма възпитатели, които да се грижат за дребните денем, детските градини би трябвало да останат затворени. А възрастните хора, нуждаещите се от грижи, и техните фамилии ще би трябвало да се оправят сами, в случай че няма кой да им окаже професионална поддръжка. Имаме потребност от помощ от чужбина ", безапелационен е той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР