В десетки градове в Гърция днес са организирани протести срещу

...
В десетки градове в Гърция днес са организирани протести срещу
Коментари Харесай

Гърци протестират срещу употребата на Македония в новото име на БЮРМ

В десетки градове в Гърция през днешния ден са проведени митинги против използването на " Македония " в възможното ново име на някогашната югославска република Македония (БЮРМ).

Протестите обгръщат основно в Северна Гърция, заяви БНР.

В понеделник уредниците на демонстрациите против съглашението с Македония за името на страната приканиха всяка една сделка и съглашение сред Гърция и Македония да бъде сложено " на масата " за утвърждение от народа посредством народен референдум.

Според протестиращите в името на страната не би трябвало да се упомената " Македония " по никакъв метод, което би изключило всичките препоръчани досега имена.

Според последните данни най-вероятните имена са " Нова Македония " или " Северна Македония ".

Вчера от опозиционната партия в Гърция " Нова народна власт " пък обявиха, че възнамеряват да внесат в Народното събрание предложение за избор на съмнение към държавното управление на Алексис Ципрас, което може да докара до предварителни избори в южната ни съседка.

От опозицията ще внесат вота за съмнение, в случай че по-малкият сътрудник в ръководещата коалиция в страната - партията " Независими гърци ", не поддържа съглашението за името на Македония сред Скопие и Атина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР